Ingrid Schäfer geïnstalleerd als politiechef van de eenheid Limburg

Maastricht – Korpschef Erik Akerboom heeft Ingrid Schäfer op 4 april officieel geïnstalleerd als politiechef van de eenheid Limburg. De besloten installatiebijeenkomst vond plaats in het Gouvernement in het bijzijn van vertegenwoordigers van (inter)nationale politie, Openbaar Ministerie en gemeenten.

De nieuwe politiechef sprak tijdens de installatie over de uitdagingen die op de eenheid Limburg afkomen: ‘Artikel 1 van de grondwet is onze basis en daarmee treden wij de maatschappij tegemoet. Open en nieuwsgierig met respect voor alle verschillende mensen, die het grondrecht hebben om gelijkwaardig te zijn. Dat betekent iets voor onze organisatie, die meer divers van samenstelling moet worden. Niet alleen om beter aan te sluiten bij de maatschappij, maar ook om wendbaar genoeg te worden om mee te bewegen met veranderende veiligheidsvraagstukken, zoals cybercrime en ondermijning.’

Ingrid Schäfer is op 1 maart begonnen als opvolger van Gery Veldhuis die op 1 januari de eenheid Limburg verruilde voor Noord Nederland.

Bron: Politie.nl