Steven van de Looij nieuwe CIO van Veiligheidsregio en Brandweer Amsterdam Amstelland

Op 1 februari 2020 heeft directeur en brandweercommandant Steven van de Looij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord verlaten. Van de Looij kiest voor een nieuwe functie bij de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Daar wordt hij lid van de korpsleiding bij de brandweer en lid van het managementteam. Van de Looij wordt er de eerste chief Information & Innovation officer en commandant van dienst van de brandweer.

“Met heel veel genoegen kijk ik terug op 9,5 jaar werken bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord”, laat Van der Looij weten via de website van Veiligheidsregio NHN. “Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen van alle vrijwilligers, medewerkers en bestuurders. Natuurlijk bedank ik ook mijn mededirecteur Martin Smeekes voor zijn vertrouwen tijdens alle jaren van samenwerking.”

“In Amsterdam ga ik aan de slag met zowel de kansen als de bedreigingen van digitalisering en informatietechnologie”, vervolgt de directeur. “Voor Amsterdam-Amstelland word ik hun eerste chief Information & Innovation officer (CIO). Voor mij is dit een geweldige kans om mijn twee passies brandweer en ICT te combineren met werken in Amsterdam-Amstelland. Hiernaast zal ik de rol van Commandant van Dienst vervullen in de crisisorganisatie.”

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is een samenwerkingsverband op hetzelfde gebied tussen zes gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.