Raoel Nanhekhan hoofd Programma Bewaken & Beveiligen bij de NCTV

Raoel Nanhekhan wordt hoofd Programma Bewaken & Beveiligen bij de NCTV. Hiermee vervult Raoel in het stelsel ook de rol van Coördinator Bewaken & Beveiligen. Het Programma Bewaken & Beveiligen van de NCTV is verantwoordelijk voor het beleidsmatige beheer van de structuur van het hele stelsel van bewaken en beveiligen: van informatievoorziening, duiding en analyse, tot besluitvorming en uitvoering. Ook is het Programma verantwoordelijk voor het voorkomen van aanslagen op personen, diensten en objecten die een bijzondere functie hebben in de democratische rechtsorde.

Raoel studeerde Bestuurskunde en vervulde diverse functies bij het ministerie van Defensie. Zo was hij de Nederlandse vertegenwoordiger voor het European Defence Agency te Brussel. Daarnaast werkt hij aan zijn promotieonderzoek naar hybride dreigingen aan de Universiteit Leiden.

Raoel neemt deze functie al sinds 5 juli 2021 waar, maar is blij de waarneming nu vast te kunnen vervullen. Hij kijkt ernaar uit om zowel met de collega’s van het programma als met alle partners in het stelsel stappen vooruit te zetten. “Om huidige én toekomstige dreigingen duurzaam het hoofd te kunnen bieden, is het van groot belang dat het stelsel voortdurend wordt geprofessionaliseerd en doorontwikkeld. Hierbij hebben we al onze partners hard nodig.”

De benoeming tot hoofd Programma Bewaken & Beveiligen gaat in op uiterlijk 1 januari 2022.