Michiel van Dalen nieuwe directeur Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vandaag Michiel van Dalen benoemd als de nieuwe directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Momenteel vervult Michiel van Dalen de rol van gemeentesecretaris bij de gemeente Buren. Hij zal zijn nieuwe functie op 1 juni 2023 aanvangen en het stokje overnemen van Johan van Kastel, die met pensioen gaat bij aanvang van de vierdaagseweek.

Na een grondige wervings- en selectieprocedure hebben zowel de selectiecommissie als de adviescommissie unaniem gekozen voor Michiel van Dalen als de nieuwe directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Het Algemeen Bestuur heeft vandaag officieel ingestemd met de benoeming van Michiel van Dalen en tegelijkertijd de scheidende directeur Johan van Kastel bedankt voor zijn toewijding in de afgelopen jaren.

Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio, deelde zijn gedachten over de benoeming van de nieuwe directeur: “Michiel van Dalen’s kennis en ervaring, in combinatie met zijn huidige rol en betrokkenheid bij onze crisisorganisatie, maken hem uitermate geschikt voor de positie van directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Ik kijk, samen met de andere bestuursleden, uit naar verdere samenwerking en ben vol vertrouwen dat Michiel de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid verder zal leiden in haar ontwikkeling, zoals ingezet door de huidige directeuren.”

Michiel van Dalen zal samen met de huidige directeur Brandweer en Ambulancezorg, Dennis van Zanten, de directe leiding van de VRGZ vormen. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking en afstemming met de Directeur Publieke Gezondheid, Moniek Pieters.

Dennis van Zanten reageerde op de benoeming: “Ik ben blij dat Michiel van Dalen mijn collega-directeur Johan van Kastel zal opvolgen. Door zijn betrokkenheid als gemeentesecretaris van de gemeente Buren is hij goed bekend met de VRGZ, en heeft hij tevens een actieve rol gespeeld in de crisisorganisatie. Met zijn leidinggevende ervaring vormt hij een waardevolle aanvulling op het directieteam, en ik kijk ernaar uit om samen te werken met hem.”

Bron: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

.