Jan van Loosbroek nieuwe politiechef Limburg

Jan van Loosbroek (52) zal de nieuwe politiechef worden van de Eenheid Limburg. Voorheen diende Jan als kwartiermaker/directeur van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS). Hij wordt voorgedragen voor benoeming met ingang van 1 januari 2024.

Van Loosbroek zal de positie van politiechef innemen als opvolger van Ingrid Schäfer, die onlangs afscheid nam vanwege gezondheidsredenen.

Jan van Loosbroek begon zijn carrière in 1995 bij de divisie mobiliteit van het Korps Landelijke Politie Diensten (nu bekend als de Landelijke Eenheid). Na verschillende functies te hebben bekleed, waaronder unitmanager en diensthoofd bij diverse afdelingen binnen de politie, trad hij in 2012 toe tot de eenheidsleiding van Oost-Brabant. Na vijf jaar, in 2017, aanvaardde hij de positie van kwartiermaker/directeur van de Landelijke Meldkamer Samenwerking, waar hij verantwoordelijk was voor de samenwerking tussen politie, brandweer, ambulancezorg en de Koninklijke Marechaussee. Sinds 2017 vervult hij ook de rol van Nationaal Commandant binnen de Nationale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden.

Bron: Algemene Bestuursdienst