Jannine van den Berg wordt Divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingendetentiecentra DJI

Na veertig dienstjaren verlaat Jannine van den Berg (59) de politie. Ze begint op 1 januari 2024 als Divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingendetentiecentra bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). ‘Maar de liefde voor het politiewerk blijft altijd’, zegt ze.

Het Gevangeniswezen heeft binnen de strafrechtketen de taak om preventieve hechtenis en rechterlijke vonnissen op een humane en veilige wijze ten uitvoer te leggen.

Jannine is momenteel werkzaam als directeur internationale politie samenwerking en landelijke portefeuillehouder Intelligence bij de Politie. Eerder heeft ze diverse functies bekleed bij de Politie, waaronder die van politiechef bij de Landelijke Eenheid en lid van de Korpsleiding.

Jannine verklaarde: “Naarmate ik meer las en hoorde over het werk van en bij DJI, opende de wereld van de gesloten deuren zich voor mij. Zo begon mijn sollicitatiebrief voor deze functie. Ik ben nieuwsgierig naar jullie werk en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Met mijn ervaring bij de politie hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te werken.”

Wim Saris, directeur-generaal bij DJI, liet weten: “Ik ben verheugd met de komst van Jannine. Ze is een ervaren leidinggevende die met haar verbindende en betrokken stijl van leidinggeven goed past binnen onze organisatie en bij de uitdagingen waar we voor staan.”

Bron: Algemene Bestuursdienst