Claire Zalm nieuwe divisiedirecteur Individuele Zaken bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Met ingang van 1 mei 2024 zal Claire Zalm de rol van divisiedirecteur Individuele Zaken bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) op zich nemen.

Claire, momenteel directeur Veiligheid Crisiscoördinatie Integriteit bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, treedt op 1 mei 2024 aan als de nieuwe divisiedirecteur Individuele Zaken bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Voorheen bekleedde ze verschillende functies, waaronder directeur Centrale Organisatie Integriteit en plaatsvervangend directeur Juridische Dienstverlening bij het ministerie van Defensie.

Ze heeft rechten en bestuurskunde gestudeerd en heeft de specialistenopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie gevolgd.

Claire deelt haar enthousiasme over haar overstap naar DJI: “Na diverse leidinggevende beleidsfuncties bij ministeries op het gebied van veiligheid, wilde ik graag meer betrokken zijn bij de uitvoering. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van DJI, JenV en partners bij te dragen aan de missie van DJI en DIZ. Ik hoop ook een bijdrage te leveren aan een inclusieve, flexibele en innovatieve organisatie bij DJI, waar collega’s zich veilig voelen. Op die manier kunnen we samen met het veld zorgen voor besluitvorming die op maat, humaan en persoonsgericht is.”

Wim Saris, Directeur-Generaal van DJI, toont zijn enthousiasme over Claire’s komst: “Ik ben zeer verheugd met de aanstelling van Claire. Haar ervaring sluit goed aan bij de uitdagingen waarvoor de divisie Individuele Zaken staat, en ook bij de bredere organisatieontwikkeling. Ik wens Claire veel succes en plezier in haar nieuwe functie.”

Bron: Algemene Bestuursdienst