Harm Balk wordt nieuwe Directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer

Het bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland kondigt aan dat Harm Balk (49) vanaf 17 april de positie van directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer zal bekleden. Harm Balk is een bekend gezicht binnen de organisatie; hij heeft sinds 2020 gediend als hoofd staf Brandweer en was vanaf november 2022 tijdelijk waarnemer van Frans Schippers in de rol van Commandant Brandweer en later ook als waarnemend directeur Veiligheidsregio in 2023.

Harm Balk brengt een schat aan ervaring met zich mee. Op 23-jarige leeftijd trad hij toe tot Brandweer Amsterdam, waar hij ruim 22 jaar in diverse functies heeft gewerkt. In de afgelopen vier jaar bij Veiligheidsregio Kennemerland heeft Harm uitgebreid kennisgemaakt met alle facetten van deze regio.

“Het is een immense eer voor mij om deze rol te mogen vervullen. Veiligheidsregio Kennemerland is een prachtige organisatie met toegewijde en professionele collega’s. Ik hoop mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. De komende jaren zullen ongetwijfeld uitdagingen met zich meebrengen. Met het stevige fundament dat mijn voorganger heeft gelegd, ben ik ervan overtuigd dat we deze uitdagingen samen met mijn collega-directeur Ciska Scheidel (Directeur Veiligheidsregio / Directeur Publieke Gezondheid) kunnen aangaan.”

Hiermee wordt de tijdelijke waarneming gedurende de periode dat Frans Schippers was gedetacheerd bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), omgezet naar een vaste aanstelling. De heer Schippers heeft inmiddels een permanente positie aanvaard bij het NIPV.

Bron: Veiligheidsregio Kennemerland