Peter de Graaf hoofd Operatiën Nationale Intelligence LX bij de politie

Op 8 april 2024 begint Peter de Graaf zijn functie als hoofd Operatiën Nationale Intelligence bij de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties van de politie. Hij vormt het derde lid van de eenheidsleiding LX dat is aangesteld.

Gedurende zijn uitgebreide carrière bij de politie heeft Peter de Graaf zich voornamelijk gericht op handhaving, interventie en opsporing, allemaal taken die nauw verbonden zijn met intelligence: het verzamelen en analyseren van informatie over diverse veiligheidskwesties. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de eenheden te ondersteunen bij opsporingswerk en om te helpen bij het handhaven van de openbare orde.

“Intelligence fungeert als een leidraad die de politieorganisatie naar een doeltreffende aanpak leidt,” aldus Peter. Sinds 1987 is hij werkzaam bij de politie. Zijn loopbaan begon als wijkagent in Amsterdam, waarna hij gestaag opklom tot Diensthoofd Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Noord-Holland, zijn laatste functie voordat hij deze nieuwe rol aanvaardde.

De politie is convenantpartner van DGABD, voor strategisch MD-advies en arbeidsvoorwaarden voor de politietop. DGABD heeft de politie ondersteund bij het selectieproces voor deze benoeming.

Bron: Algemene Bestuursdienst