Coen Hoefnagel wordt plaatsvervangend politiechef Noord-Nederland

Met ingang van 1 maart 2024 is Coen Hoefnagel benoemd tot plaatsvervangend politiechef van de eenheid Noord-Nederland.

Coen heeft sinds oktober 2022 de rol van Hoofd Operatiën binnen de eenheid Noord-Nederland op zich genomen. Met een uitgebreide achtergrond binnen diverse politieprocessen en meerdere eenheden brengt Coen een schat aan ervaring met zich mee. Voor zijn overstap naar Noord-Nederland bekleedde hij de positie van hoofd van de Dienst Landelijke Intelligence Organisatie bij de Landelijke Eenheid. Coen neemt de positie over van Joop de Schepper, die eind vorig jaar begon als Hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef van de eenheid Landelijke Opsporing en Interventies.

De carrière van Coen in de politie begon in 1987 als agent bij het bureau Jan Hendrikstraat van de gemeentepolitie van ’s-Gravenhage. Sindsdien heeft hij verschillende leidinggevende functies bekleed binnen het operationele, opsporings- en inlichtingenwerk. Gedurende bijna zijn gehele loopbaan heeft hij daarnaast diverse rollen vervuld in grootschalige operaties.

De politie heeft een samenwerkingsverband met DGABD voor strategische MD-adviezen en arbeidsvoorwaarden voor de politietop. DGABD heeft de politie ondersteund bij de werving voor deze benoeming.