Joke Gaemers nieuwe directeur van Veiligheidsregio Zeeland

Joke Gaemers, die sinds december 2019 als directeur Publieke Gezondheid (DPG) bij GGD Zeeland werkzaam was, zal nu als directeur/bestuurssecretaris bij Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) aantreden. Sinds 1 augustus vorig jaar vervulde zij reeds de rol van waarnemend directeur bij VRZ.

In de komende maanden zal mevrouw Gaemers haar functies als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Zeeland en als waarnemend directeur bij VRZ blijven vervullen. Er is nog geen informatie beschikbaar over haar opvolging of een tijdelijke invulling van haar taken.

Sinds 2012 is de rol van Directeur Publieke Gezondheid (DPG) wettelijk vastgelegd, met als doel Nederland beter voor te bereiden op grootschalige uitbraken van infectieziekten en andere rampen. De DPG heeft verantwoordelijkheden binnen twee organisaties: de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio), waarbij de DPG tevens lid is van de directie van de veiligheidsregio.

Mevrouw Gaemers heeft gedurende de afgelopen vijf jaar een significante bijdrage geleverd aan het bevorderen van een gezonder en veiliger leven in Zeeland, met name tijdens de coronapandemie. Ze zal haar inzet vanuit een ander perspectief voortzetten. Gaemers geeft aan: “Gezondheid en veiligheid vormen een belangrijke basis voor elke Zeeuwse inwoner. Daarom draag ik beide organisaties een warm hart toe. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar mijn nieuwe rol bij Veiligheidsregio Zeeland, maar tegelijkertijd doet het vertrek bij GGD Zeeland me pijn.”

Met de aanstelling van Joke Gaemers krijgt Veiligheidsregio Zeeland een betrokken directeur die bekend is met de Zeeuwse samenleving en het bestuurlijke netwerk.