Nieuwe functie voor districtschef Janny Knol bij eenheidsleiding Oost-Nederland

Districtschef Janny Knol vertrekt uit het district Twente van de politie. De politiechef gaat vanaf medio mei deel uitmaken van de eenheidsleiding van de eenheid Oost-Nederland. Daar zal Knol zich onder meer richten op het ontwikkelen van nieuwe vormen van contact tussen politie en samenleving.

Knol was sinds vijf jaar actief als districtschef in Twente. Daarvoor was ze binnen de politie onder meer actief als waarnemend directeur Opsporing in het district IJsselland en projectleider Aanpak High Impact Crime voor de eenheid Oost-Nederland. “Ik heb echt weleens overwogen om buiten de politie te gaan werken, maar omdat er zoveel afwisseling is qua functies en taakvelden heb ik het nog steeds enorm naar zin.”

Kritische bruggenbouwer

Binnen het district Twente was Knol verantwoordelijk voor het opzetten van de nieuwe organisatie die door de vorming van de nationale politie in 2013 moest worden ingericht. In dat proces liet ze zich wel eens kritisch uit over bezuinigingen die binnen de landelijke politieorganisatie werden doorgevoerd.
Ook speelde ze een belangrijke rol in het vergroten van de bereikbaarheid van de politie voor burgers. Onder haar leiding ontwikkelde Twente als eerste district bijvoorbeeld een zogenaamd webcareteam: een politieteam dat via sociale media 24 uur per dag bereikbaar is en netwerken als Facebook en Twitter inzet voor opsporingsdoeleinden.

Het is nog niet bekend wie Janny Knol gaat opvolgen als districtschef in Twente.

Bron: Tubantia